Obavještenja

četvrtak, 27. maj 2021.

Program stipendiranja „Stefan Banach”.

Ambasada Republike Poljske u Podgorici ljubazno obavještava da je 19. maja o.g. na stranici poljske Nacionalne agencije za akademsku razmjenu NAWA objavljen zvanični konkurs za prijem aplikacija u okviru Programa stipendiranja „Stefan Banach”.

 

Ranije poznati programi stipendiranja, koji predstavljaju zajedničku inicijativu NAWA-e i Ministarstva vanjskih poslova u okviru poljske razvojne pomoći, tj. „Stefan Banach” i „Ignacy Łukasiewicz” programa, sjedinjeni su ove godine u jedan program koji predstavlja ponudu za stipendiju namijenjenu mladim ljudima iz zemalja u razvoju, a koji planiraju da studiraju u Poljskoj.

 

Program ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj zemalja u razvoju kroz povećanje nivoa znanja i obrazovanja građana tih zemalja, nudeći im stipendiju za studije II stepena na poljskom ili engleskom jeziku na poljskim univerzitetima pod nadzorom Ministra obrazovanja i nauke iz oblasti  inženjeringa, tehnike, poljoprivrede, egzaktnih i prirodnih nauka.

 

Za NAWA stipendije se mogu prijaviti, između ostalih, predstavnici svih šest zemalja Zapadnog Balkana, uključujući Crnu Goru. Pored toga, studenti iz ovih zemalja takođe imaju mogućnost završetka studija II stepena iz oblasti humanističkih i društvenih nauka, sa izuzetkom filoloških studija iz oblasti maternjeg jezika zemlje porijekla korisnika.

 

Prijave za programe mogu se predati do 21. juna 2021.g. u 15.00 časova.

 

Detaljne informacije o programu dostupne su na: https://nawa.gov.pl/en/students/foreign-students/the-banach-scholarship-programme .

Odgovorna osoba u NAWA je gđa Aleksandra Długosz aleksandra.dlugosz@nawa.gov.pl