Obavještenja

srijeda, 3. novembar 2021.

Roche Hakaton

Farmaceutska kompanija Hoffmann - La Roche i Nevladino udruženje “Digitalizuj.Me”, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra Crne Gore, organizuju 19-21. novembra onlajn hakaton koji ima za cilj da dodatno skrene pažnju šire zajednice na izazove sa kojima se susrijeću pacijentkinje oboljele od karcinoma dojke, ali i uopšte na kvalitet zdravstvene zaštite žena. Ovo je šansa svim zainteresovanim da svojim idejama daju doprinos u kreiranju digitalnog rješenja koje će omogućiti pacijentkinjama sa karcinomom dojke podršku od strane zdravstvenog tima u bilo koje vrijeme i na bilo kojoj lokaciji, a za one sa najboljim idejama obezbijeđene su novčane nagrade iz fonda koji iznosi 10.000 eura.

 

Poziv je otvoren od 18. oktobra do 07. novembra, za timove od tri do pet članova, koji su punoljetni građani Crne Gore. Nakon zatvaranja prijava, stručni žiri odabraće 10 timova koji će učestvovati u trodnevnom onlajn hakatonu od 19. do 21. novembra. Na sajtu www.rochehakaton.me svi zainteresovani timovi mogu popuniti prijavni formular i naći više detalja o samom Hakatonu.

 

Cilj Hakatona je kreirati digitalno rješenje u vidu aplikacije koju će koristiti pacijentkinje oboljele od karcinoma dojke kako bi se omogućila adekvatna, pravovremena i kontinuirana komunikacija u periodu između terapijskih ciklusa i tokom praćenja nakon završetka određenih terapijskih procedura sa ljekarom, odnosno zdravstvenim timom. Ovakav digitalni pomoćnik bi od naročite koristi bio pacijentkinjama koje žive van Podgorice.