Obavještenja
25. February 2014.

Sajam americkih fakulteta

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, u saradnji sa Američkim uglom u Podgorici i Međunarodnim akademskim centrom iz Beograda, organizuje Sajam američkih fakulteta u Američkom uglu u Podgorici, KIC “Budo Tomović”, u četvrtak, 27. februara od 18:00 do 20:00 sati.


Sajam će biti otvoren za sve srednjoškolce i studente koji su zainteresovani da dobiju više informacija o fakultetima i univerzitetima u SAD.  Diplomate Ambasade SAD u Podgorici i bivši studenti američkih univerziteta iz Crne Gore i SAD dijeliće promotivne materijale sa univerziteta na kojima su studirali i odgovarati na pitanja o studentskom životu u SAD.  Savjetnice za obrazovanje Međunarodnog akademskog centra biće takođe na sajmu i odgovarati na pitanja o proceduri apliciranja, mogućnosti finansijske podrške i ostalim temama. Pored toga, predstavnice Međunarodnog akademskog centra će sljedećeg dana, 28. februara, u Američkom uglu, održati prezentacije o apliciranju na osnovne i postdiplomske studije u SAD.

 

Sajam je dio šireg projekta na kojem sarađuju Ambasada SAD, Međunarodni akademski centar, kao i Američki uglovi u Podgorici i Pljevljima i Američka čitaonica na Cetinju čiji je cilj da se zainteresovanim učenicima i studentima iz Crne Gore predoče mogućnosti studiranja u SAD.