Obavještenja

ponedjeljak, 2. novembar 2020.

Sastanak svih predavača Univerziteta Donja Gorica

U četvrtak, 29. oktobra na Univerzitetu Donja Gorica održan je sastanak svih predavača. Sastanku je prisustvovalo oko 300 saradnika i saradnica, profesorica i profesora, dijelom uživo a dijelom preko Zoom platforme.  Za prisutne uživo, bio je prganizovan video prenos u više sala, kako bi bile ispoštovane sve mjere Instituta za Javno zdravlje.

Uvodna obraćanja su imale prof.dr Milica Vukotić i generalna menadžerka, dr Sandra Tinaj. Govor je održao prof. dr Veselin Vukotić, rektor Univerziteta.

Tema sastanka bila je predstavljanje informacija o reakreditaciji Univerziteta do 2025. Godine, kao i vizija Univerziteta do 2035. godine.

Shodno planiranoj agendi, predstavljeni su rezlutati procesa reakreditacije u skladu sa posjetom i preporukama od strane Komisije za reakreditaciju. U okviru sjednice, jedanaestočlanoj Komisiji kao i Agenciji za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, upućena je zahvalnost na profesionalnom odnosu, i svim pruženim informacijama i preporukama.

Prof. dr Veselin Vukotić je u svom izlaganju govorio o viziji Univerziteta do 2035. godine i koja su to pitanja, problemi i rješenja kojima se trebamo pozabaviti u cilju unaprjeđenja nivoa obrazovanja na Univerzitetu Donja Gorica.Tema na koju je rektor govorio jeste Vizija unutrašnjeg preobražaja UDG-a, odnosno umrežavanje na nivou fakulteta, zatim na nivou klastera fakulteta, na nivou Univerziteta i na samom kraju umrežavanje samog Univerziteta koji postaje jedan globalni Univerzitet.

Govornici su uputili zahvalnost svim predavačima, jer je pozitivan izvještaj rezultat rada svih zaposlenih.