Obavještenja

05. June 2020.

Social Impact Award

Nakon duže pauze, nastavlja se program SIA (Nagrada za društveni uticaj).

Kako bi tokom procesa pripreme aplikacije pomogli na najbolji mogući način, organizatori su podigli sajt http://cepsmn.org/sia/ u cilju pružanja edukativnih materijala koji će vam biti dostupni u narednom periodu. Potrebno je samo da se jednostavno registrujete i automatski imate pristup sadržini sajta.

Ako nemate ideju i pitate se kako doći do iste, obavezno pročitajte: http://cepsmn.org/sia/koraci-u-definisanju-ideje/ i uradite zadatak u društvu svojih prijatelja. Na kraju ovog procesa, trebali biste imati odgovore na sljedeća pitanja: 1. Koji je naziv vašeg projekta/organizacije? 2. Što je cilj projekta/organizacije (problem koji želite da riješite)? 3. Kako ćete ga ostvariti? 4. Kako ćete generisati prihod? i 5. Odakle će doći prvih 20€ prihoda?

Ako pripremate aplikaciju sa SIA-u, obavezno pročitajte http://cepsmn.org/sia/matrica-drustvenih-promjena/ i takođe potrudite se da uradite zadatak na dnu ove stranice. Ključno je da imate odgovore na ova tri pitanja kada krenete sa radom na vašoj ideji: 1) Problem (Što?); 2) Ciljna grupa (Za koga?) i 3) Riješenje (Kako?). Ako imate problema da ispratite instrukcije date u članku, javite se, pronaći ćemo model kako da vam pomognemo.

Uskoro će biti još korisnih edukativnih materijala, zadataka i vježbi… Bitno je da idete korak po korak i da ne pokušavate sve odjednom da riješite, niti da u jednom danu iščitate sav dostupan sadržaj.

Ne žurite, DO USPJEHA SE DOLAZI MALIM KORACIMA!!! (Otkrićemo vam jednu tajnu: ako se potrudite da svakog dana budete samo 1% bolji, za godinu dana ćete biti 37,78 puta bolji! Ne vjerujete? Uzmite Excel i provjerite ovu formulu. Ovo je TAJNA USPJEHA u svim segmentima naših života!!!)

Svi koji u terminu do 15. juna budu postavili svoje ideje putem (online platforme) imaju mogućnost da više puta dorade ideju prije konačnog roka za apliciranje (26. jun 2020), s time što će se uzeti u obzir samo posljednja aplikacija o kojoj će naš nezavisni žiri odlučivati.

Krajnji rok za apliciranje je 26. jun 2020godine.

Za vas smo kreirali Slack grupu kojoj Vas pozivamo da se pridružite pute sljedećeg linka: https://join.slack.com/t/cepsmn/shared_invite/zt-emf7sl06-54aelrfuR9E8OuE_~mOlEA. SLobodno postavljajte pitanja, komentarišite, sugerišite… tu smo za vas da pomognemo koliko možemo!

 

Takođe, ne zaboravite web sajt SIA Montenegro: https://montenegro.socialimpactaward.net/ na kome će biti dostupna obavještenja za kompletan proces Social Impact Award, dok je platforma za apliciranje dostupna na sljedećem linku: https://apply.socialimpactaward.net/