Obavještenja

četvrtak, 30. novembar 2023.

Studenti UDG-a osnivaju MEDOŽUČ: Alumni klub za nove mogućnosti i uspješne karijere

Studenti Univerziteta Donja Gorica (UDG) osnivaju Alumni društvo "MEDOŽUČ", koje će okupiti diplomirane studente svih nivoa studija – osnovnih, postdiplomskih i doktorskih. Ovo društvo ima za cilj povezivanje diplomiranih studenata UDG-a i promociju vrijednosti koje su osnova za uspješnu karijeru i društvenu odgovornost.

 

Osnovna svrha ovog društva je da alumnistima omogući raznovrsne prilike za interakciju i saradnju, uključujući susrete, diskusije, predavanja, istraživanja, sticanje praktičnog iskustva, sportske aktivnosti, posjete kompanijama i zajedničke projekte.

 

"MEDOŽUČ" neće biti samo klasični alumni klub, već će biti društvo koje teži promovisanju vrijednosti kao što su odgovornost, međusobna podrška, i doprinos zajednici. Ideja je da se alumnisti UDG-a povežu sa sadašnjim studentima i pomognu im u razvoju i pripremi za uspješne karijere. Takođe, društvo će raditi na jačanju mreže između članova iz različitih generacija i studijskih programa, kako bi se podržala međusobna saradnja i razmjena iskustava.

 

Članstvo u Alumni društvu "MEDOŽUČ" otvoreno je za sve studente koji su stekli diplomu na UDG-u, a prijave će biti moguće putem online pristupnice u periodu od 30. novembra do 6. decembra 2023. godine.

 

Prvo druženje članova "MEDOŽUČ" Alumni društva zakazano je za 9. decembar 2023. godine, sa početkom u 17:00h na Univerzitetu Donja Gorica u okviru koga će se organizovati i koktel.

 

Osnivanje Alumni društva "MEDOŽUČ" označava novu fazu u razvoju Univerziteta Donja Gorica, koja će omogućiti bolje povezivanje diplomiranih kao i podršku sadašnjim studentima i promociju vrijednosti koje će doprinijeti razvoju društva i zajednice.