Obavještenja

subota, 4. april 2020.

Takmičenja povodom Dana studenata

UDG tradicionalno obilježava Dan studenata organizacijom dva događaja: Dana istraživanja i UDG maratona. U okviru Dana istraživanja istraživači, među kojima su i studenti, predstavljaju svoje istraživačke radove i projekte koji su objavljeni u tekućoj studijskoj godini. Ova manifestacija se organizuje u saradnji sa Monstat-om i Damar-om.

UDG maraton predstavlja sportsku manifestaciju na kojoj se studenti i zaposleni takmiče u četiri discipline. UDG posvećuje veliku pažnju sportu i ovo je samo jedan u nizu sportskih događaja koje Univerzitet organizuje.

 

Iako ove godine ovi događaji ne mogu biti održani u tradicionalnoj formi, nije se odustalo od organizacije istih. Oba događaja će biti održana na drugačiji način.

Naime, Dan istraživanja je obilježen objavom konkursa za izbor najboljeg istraživačkog rada na temu: „Metode prikupljanja i prikazivanja podataka u doba COVID19“. Istraživanje treba da pruži odgovor na pitanje: Koje metode koristiti u situaciji kada je nemoguć fizički pristup domaćinstvima, u cilju prikupljanja i prikazivanja podatka o uzrocima i posljedicama COVID-a na društevno-ekonomska kretanja u Crnoj Gori. Za najbolje je obezbijeđen nagradni fond od 1500 eura.

Umjesto organizacije UDG maratona na tradicionalni način, odlučeno je da se ove godine organizuje “maraton zabave” na društvenim mrežama (Instagram ili TikTok). Da bi učestvovali u ovom takmičenju, potrebno je da bivši, sadašnji ili budući studenti, kao i zaposleni, pošalju zanimljiv video o tome kako ostaju fizički aktivni uz #UDGmaraton2020. Za tri najbolja snimka obezbijeđene su vrijedne sportske nagrade. Više informacija se nalazi na Instagram profilu udg_montenegro.

 

Povodom Dana studenata, UDG koristi priliku da čestita studentima na pokazanoj solidarnosti i odgovornosti.