Obavještenja

nedjelja, 26. novembar 2023.

Tribina ¥€$ - Ivan Jakovljević

 

U četvrtak, 30.11.  u 12h u amfiteatru AS biće održana preduzetnička tribina ¥€$, na kojoj će govoriti Ivan Jakovljević, osnivač i izvršni direktor kompanije Jakov Advisory.

 

Ivan je iskusni menadžer sa više od 20 godina iskustva u području tehnologije, start-upova i rizičnog kapitala. Aktivan je i istaknut član zajednice start-upa i investicija na tržištima u razvoju. On je savjetnik i član selekcijskog odbora u Hub71 (graditelj ekosistema start-upa u Abu Dhabiju) i Science Technology Park Belgrade (graditelj ekosistema start-upa u Srbiji). Takođe je član Upravnog odbora kompanije Sary i bivši član Upravnog odbora kompanije Telfaz 11, start-upova iz Saudijske Arabije s podrškom rizičnog kapitala.

 

Ivan je takođe aktivan anđeoski investitor, sa ulaganjima u 3 start-upa i 2 ranih faza rizičnih fondova u SAD-u i Africi u posljednje 2 godine. Kao bivši menadžer u kompaniji Google, Ivan je prethodno bio glavni razvojni direktor u STV-u, najvećem rizičnom kapitalu na Bliskom istoku i sjevernoj Africi sa više od 800 miliona dolara imovine pod upravljanjem. U STV-u je Ivan vodio podršku portfelju i stvaranje vrijednosti, pomažući portfeljnim kompanijama STV-a da riješe ključne izazove u skaliranju, poput talenata, marketinga i rasta, poslovnog razvoja i strategije. Prije nego što se pridružio STV-u, Ivan je bio regionalni vođa za nova tržišta u Google MENA i partner u kompaniji Booz & Company. Ivan ima magisterij iz logistike i inženjeringa prometa sa Univerziteta u Beogradu te MBA diplomu sa Stanford Graduate School of Business.