Obavještenja

ponedjeljak, 26. jun 2023.

UDG Centar izvrsnosti: MontEat aplikacija – poziv zainteresovanim ugostiteljskim objektima

UDG Centar izvrsnosti (FoodHub) Fakulteta za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju, , https://foodhub.udg.edu.me/, poziva sve zainteresovane da postanu dio aplikacije MontEat, te kroz prezentovanje usluga koje nude, doprinesu promociji nacionalne gastronomske ponude i promocije autentičnih, odnosno tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

 

Cilj ove aplikacije je da prikaže, odnosno promoviše raznovrsnu gastronomsku ponudu Crne Gore. Aplikacija vezuje najznačajnija jela (proizvode) iz Crne Gore sa regionima, lokalitetima, odnosno restoranima, marketima i drugim objektima u/na kojima su ista dostupna, prikazujući opis jela (proizvoda), zanimljive informacije, način pripreme i prosječne nutritivne vrijednosti. Ova aplikacija ima za cilj da, prvenstveno turistima, ali i stanovnicima Crne Gore, omogući lakši odabir tradicionalnih jela, odnosno proizvoda kao i informacije o mjestima na kojima se ista mogu konzumirati. Sve informacije su dostupne na engleskom i crnogorskom jeziku. Važna komponenta ove aplikacije, pored promocije tradicionalnih (autentičinih) prehrambenih proizvoda, jeste i promocija tački od interesa – prepoznatih restorana, marketa i dr.

 

Ova aplikacija, kroz saradnju sa svim zainteresovanim stranama, još jedan je doprinos Centra izvrsnosti (FoodHub) promociji tradicionalnih (autentičnih) prehrambenih proizvoda u Crnoj Gori.

 

Centar izvrsnosti (FoodHub) finansiran je od strane Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore, dok je aplikacija razvijena u saradnji sa jednom od partnerskih ustanova na projektu, Fleka d.o.o https://www.fleka.me/me/pocetna

 

Sve zainteresovane strane, pozivamo da nam se, u slučaju interesovanja da svoje usluge predstave putem aplikacije, obrate putem mejla: food.hub@udg.edu.me