Obavještenja

ponedjeljak, 25. novembar 2013.

UDG obilježio Globalnu nedjelju preduzetništva

U saradnji sa Centrom za preduzetništvo i ekonomski razvoj (CEED), UDG je i ove godine obilježio Globalnu nedjelju preduzetništva u periodu od 18-22. novembra.  U široj verziji ove vijesti možete naći opis održanih aktivnosti.


U srijedu, 20. novembra, na UDG je održana konferencija posvećena preduzetništvu mladih. Pored predstavnika CEED-a i studenata UDG, učešće u radu konferencije uzeli su i predstavnica Kancelarije Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori koja je najavila projekte u oblasti rješavanje problema nezaposlenosti mladih, kao i predstavnica Investiciono-razvojnog fonda koja je govorila o mogućnosti finansiranja biznis ideja mladih preduzetnika. Studentsku biznis ideju koja se realizuje, u svoje i u ime svog kolege Antona Jurovickog, predstavio je Danilo Popović, student FMEFB. Enes Banda studentima je prezentovao mogućnosti zapošljavanja preko Studentskog biznis centra.

 

U četvrtak, 21. novembra, organizovane su radionice namijenjene razvoju preduzetničkih vještina kod mladih u saradnji sa facilitatorima iz Sjedinjenih Američkih Država koji trenutno borave na Univerzitetu Donja Gorica.

 

U četvrtak i petak, 21-22. novembra, prof. dr Dragana Radević, predavač na Univerzitetu Donja Gorica, u saradnji sa Studentskim biznis centrom, posjetila je rožajsku Gimnaziju "30. septembar" i Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu u Baru, gdje je održala predavanje o preduzetništvu kao načinu razmišljanja. Ovo je bila prilika i da Marko Nišavić, jedan od organizatora, maturantima najavi četvrtu Školu preduzetništva i inovacija za mlade, koja će biti organizovana u januaru 2014. godine.