Obavještenja

srijeda, 11. maj 2022.

UDG OKUPIO CRNOGORSKE I REGIONALNE KOMPANIJE U PODRŠCI MLADIM PREDUZETNICIMA

Univerzitet Donja Gorica je u okviru XII Berze preduzetničkih ideja okupio crnogorske i regionalne kompanije u podršci idejama srednjoškolaca i studenata pri čemu je ostvaren  rekordan promet u iznosu od 20 hiljada eura. Berza je okupila domaće i regionalne privrednike koji su se nadmetali da kupuju biznis ideje mladih preduzetnika, te da razvijaju njihove ideje kako bi unaprijedili biznis ambijent u Crnoj Gori.

 

Konkurs za ovogodišnju Berzu je proslijeđen na veliki broj adresa širom svijeta i dobijeno je više od 100 prijava, između ostalih iz Portugala, Španije, Kine, ali i tradicionalno, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Takva konkurencija, okupila je i 25 kompanija.

 

Berza je imala međunarodni karakter, jer pored regionalnih i međunarodnih firmi i partnera, među kojima ističemo Junior Achievement, u okviru Erasmus + programa i saradnje koju je UDG ostvario sa evropskim univerzitetima,  na UDG-u, u sedmodnevnoj posjeti, boravi i pet profesora sa Univerziteta West Attica (UNIWA) iz Grčke, kao i dva profesora sa Univerziteta Valjadolid iz Španije, koji su prisustvovali Međunarodnoj berzi preduzetničkih ideja UDG.

 

Organizacioni tim Berze iskazao je posebnu zahvalnost privrednicima koji su učestvujući u ovom događaju pružili punu podršku mladim ljudima i njihovom stvaralaštvu i idejama, među kojima su: COMTRADE DISTRIBUTION, COINIS, TELEKOM, MTEL, SAGA CG, EUROMI X INDUSTRIJA, ZETAGRADNJA, FINVEO, MIKROMONT, VOLI, AZMONT INVESTMENTS, CUNGU&CO, KRUŠO NISKOGRADNJA DOO, NIMONT, FRANCA, PLC MORAČA-AD-, INSTITUT ZA PREDUZETNIŠTVO I EKONOMSKI RAZVOJ, GORANOVIĆ, MEBAN, E3 CONSULTING, MIDEXK2, TARA RESOURCES, DIGNEST, INFINITY MARKETING, FONDACIJA SLOBODE I PREDUZETNIŠTVA, STUDENTSKI BIZNIS CENTAR, UNIVERZITET DONJA GORICA.