Obavještenja

nedjelja, 25. februar 2024.

Udžbenik i Zajedničko izdanje Studia Iuridica Montenegrina i Legal Essays

Objavljeno je zajedničko elektronsko izdanje časopisa Fakulteta pravnih nauka UDG "Studia Iuridica Montenegrina" i časopisa "Legal Essays" Žan Mone katedre za podizanje javne svijesti o politici proširenja, vrijednostima EU i pristupanju Zapadnog Balkana na Departmanu pravnih nauka Univerziteta u Salernu (Republika Italija): https://euvalweb.euweb.org/joint-special-issue-with-studia-iuridica-montenegrina-january-2024/. Časopis je dostupan i na: https://studiaiuridica.me/zajednicko-specijalno-izdanje/

 

Riječ je o zborniku radova sa naučnog skupa "Podizanje javne svijesti o borbi protiv transnacionalnog kriminala, ulozi policijske i pravosudne saradnje i poštovanju ljudskih prava", održanog 20. juna 2023. na Univerzitetu Donja Gorica. 


Takođe, radovi su objavljeni i u redovnom elektronskom izdanju Legal Essays, dostupnom na https://www.euweb.org/euweb-legal-essays-1-2024/.

 

 

Udžbenik “Međunarodno humanitarno pravo”

 

Iz štampe je izašao udžbenik “Međunarodno humanitarno pravo” autora prof.dr Rodoljuba Etinskog i dr Nikole B. Šaranovića.

 

Objavljivanje udžbenika finansirao je Crveni krst Crne Gore.