Obavještenja
24. February 2020.

Uspjeh studenata UDG-a na takmičenju Generation Unlimited

Studenti prve godine fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis – Katarina Šćepanović i Danilo Bulatović, su zajedno sa svojim timom (koji čine učesnici desetog Poslovnog izazova Crne Gore – Anastasija Musić i Mašan Vuković, kao i Jelena Leka) osvojili drugo mjesto na Globalnom izazovu za mlade koji se organizuje kao dio inicijative Generation Unlimited.

Oni su na izazov odgovorili aplikacijom OddieUp, čija je funkcija umrežavanje crnogorskih srednjoškolaca sa crnogorskim institucijama i kompanijama u cilju bolje orijentacije i pružanja mogućnosti iskustvenog prolaska srednjoškolaca kroz razna zanimanja prije karijernog opredjeljenja.

Kao nagradu su dobili grant u iznosu od 1.000$ i mentorsku podršku UNICEF-a, kako bi naredna 3 mjeseca realizovali projekat na teritoriji Crne Gore, kao i priliku da nakon toga osvoje 20.000$ i mogućnost implementacije njihovog rješenja širom svijeta.

Takmičenje, koje su u Crnoj Gori organizovali UNICEF, UNDP I Savez izviđača Crne Gore, se ove godine organizuje u 41-oj zemlji svijeta i ima za cilj poboljšanje života u zajednici u kojoj živimo.