Obavještenja

ponedjeljak, 26. april 2021.

VIRAL Hakaton

 

IPC Tehnopolis te vodi u najbolju avanturu ovog proljeca – VIRAL hakaton, koji ce ti pružiti priliku da testiraš svoje znanje i kreativnost i osvojiš vrijedne novcane nagrade!

 

Ukoliko si student, imaš znanja i iskustva iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) i poljoprivrede i tim za koji smatraš da može da odgovori izazovu, evo prilike za tebe!


VIRAL hakaton ce biti fokusiran na primjenu informacionih tehnologija u poljoprivredi kroz razvoj softverskih/hardverskih rješenja za izazove sa kojima se suocavaju poljoprivredna preduzecau svakodnevnom poslovanju. U Crnoj Gori poljoprivreda je još uvijek u velikoj mjeri oslonjena na manuelnu proizvodnju, dok se dostupna tehnicka i tehnološka rješenja nedovoljno koriste. Rješenja koja budu kreirana na VIRAL hakatonu ce znacajno olakšati poslovanje poljoprivrednih preduzeca, ali i otvoriti nove mogucnosti za napredak.


Hakaton ce se održati u periodu od 17. do 19. maja 2021. u prostorijama IPC Tehnopolis i trajace neprekidno 48h, nakon cega ce timovi svoja rješenja predstaviti pred strucnim žirijem na Demo danu 19. maja.

 

Koja su pravila hakatona?
Na pocetku VIRAL hakatona, svim ucesnicima ce biti predstavljeni problemi za koje je potrebno da kreiraju rješenje, a u fokusu su dvije teme:
1. Optimizacija sistema navodnjavanja, ukljucujuci specificnosti pojedinih biljnih vrsta;
2. Mjerenje ucinkovitosti radne snage.


Rješenje može biti i hardversko i softversko, a timovima ce podršku pružiti i TechLab Tehnopolis i omoguciti korišcenje 3D printera za izradu prototipa.
Sa timovima ce raditi mentori iz razlicitih oblasti, koji ce pružiti podršku u traženju najboljeg rješenja za definisane probleme.
Ucesnicima ce biti obezbijeena hrana i osvježenje u toku trajanja VIRAL hakatona, a na raspolaganju ce im biti i relax zona u okviru CODE Hub Nikšic prostora, kako bi pauze u radu proveli na zanimljiv nacin.
Detaljna pravila VIRAL hakatona ce organizatori predstaviti na samom pocetku, vaše je samo da prihvatite izazov i donesete dobru energiju!

 

Link za prijave ce biti dostupan 23. aprila i objavljen na svim kanalima komunikacije IPC Tehnopolis.


Prvih 5 prijavljenih timova koji ispunjavaju gore navedene kriteriju me, imace priliku da ucestvuju na VIRAL hakatonu! Krajnji rok za prijavljivanje je 10. maj u 18h.