Obavještenja

srijeda, 6. april 2022.

Workshop - Blockchain i Kriptovalute

U četvrtak 31. marta 2022. godine sa početkom u 13:30h, u Studentskom klubu, studenti prve godine Fakulteta za medjunarodnu ekonomiju, finansije i biznis, organizovali su 1/3 Workshop-a na temu Blockchain tehnologije, njegovog značaja kao i na temu Kriptovaluta i njihove primjene, u okviru Blockchain učionice koju vodi prof.dr. Zoran Đikanović.
Ovo je jedinstvena prilika u kojoj studenti koji se bave analizom tržišta, trgovinom kriptovaluta i Blockchain-om prenesu svoje znanje na jednostavan način kolegama koji se interesuju za ove teme.

Tokom Workshop-a prof. Djikanović je predstavio dosadašnji rad Blockchain učionice i najavio učesnike. Dok je Melisa Kurgaš istakla da moramo da se probudimo i da postanemo svjesni značajnih dešavanja oko nas u digitalnom svijetu.
Konstantin Vukić je na praktičnom primjeru objasnio funkcionisanje blockchain tehnologije i tom prilikom istakao da je Blockchain jedan veliki talas koji je Istorija Budućnosti našeg vremena i da treba da plivamo na talasu a ne budemo ispod njega.

Miloš Filipović je govorio o kriptovalutama i tom prilikom je demonstrirao uživo kako se pravi Digital wallet kao i uživo kupiovinu kripto valute.
Cilj ovih primjera je bio da se objasne sve nejasnoće ovih naizgled nepoznatih i kompleksnih procesa, i približi sama tema učesnicima programa.


Organizatori programa su bili:
Prof. dr Zoran Djikanovic
Melisa Kurgaš
Miloš Filipović
Konstantin Vukić
Ardijan Gojčaj
Ivan Kapisoda