Događaji

četvrtak, 30. novembar 2023.

Ivan Jakovljevic, ex Google, ex Stanford, gost tribine ¥€$

Zadovoljstvo nam je što se, nakon pauze, Preduzetnička tribina  ¥€$ se vratila u prostorije našeg univerziteta.  Cilj ove tribine je da uspješni ljudi prenesu svoje iskustvo i put do uspjeha našim studentima, da ih motivišu i ohrabre, ali i daju korisne savjete. U četvrtak, 30.11.2023, u amfiteatru AS, imali smo priliku da ugostimo Ivana Jakovljevića. Ivan je iskusni menadžer sa više od 20 godina iskustva u području tehnologije, start-upova i rizičnog kapitala. Aktivan je i istaknut član zajednice start-upa i investicija na tržištima u razvoju. On je savjetnik i član selekcijskog odbora u Hub71 (graditelj ekosistema start-upa u Abu Dhabiju) i Science Technology Park Belgrade (graditelj ekosistema start-upa u Srbiji). Takođe je član Upravnog odbora kompanije Sary i bivši član Upravnog odbora kompanije Telfaz 11, start-upova iz Saudijske Arabije s podrškom rizičnog kapitala. Osim toga, Ivan je svoje master studije završio na Stanfordu, čemu je prethodila hrabra odluka da podigne studentski kredit i udalji se 12000 kilometara od svojih najbližih. Takođe, Ivan ima iskustvo i kao bivši menadžer u kompaniji Google.

 

Ovo bogato iskustvo, Ivan je na vrlo profesionalan i zanimljiv način približio našim studentima, koji su podstaknuti njegovom pričom, njegov boravak na našem univerzitetu uljepšali sa interesantnim pitanjima koja su doprinijela tome da se Ivan prisjeti još zanimljivijih anegdota iz njegovog života što se studentima posebno dopalo.

 

Mnogi studenti su se pronašli u njegovoj priči, što je učinilo da interakcija bude značajno efektivnija.

 

Ivanu se zahvaljujemo na gostovanju, kao i svim prisutnim studentima, profesorima i saradnicima koji su doprinijeli da povratak Tribine YES bude mnogo upečatljiviji. Očekuje nas još mnogo interesantnih događaja, priča, i savjeta koje će nam Tribina YES i njeni budući gosti donijeti, pa samim tim koristimo ovu priliku da pozovemo studente da što aktivnije prisustvuju na istim.