Događaji

ponedjeljak, 19. septembar 2016.

UNDP Samit za društvenu odgovornost

Univerzitet Donja Gorica je 19.09.2016. godine bio domaćin predavanja na temu „Održivi razvoj po mjeri čovjeka“, koje je organizovala Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO). U opširnijoj verziji vijesti pročitajte detaljnije o samom događaju.-Fiona Mekluni, stalna predstavnica UNDP i stalna koordinatorka sistema UN u Crnoj Gori, govorivši o Agendi 2030., Ciljevima održivog razvoja i konceptu održivog razvoja po mjeri čovjeka.


-Prof. dr Milorad Katnić, glavni autor Nacionalnog izvještaja o razvoju po mjeri čovjeka za 2016. godinu, prikazavši animiranu platformu:  http://www.nhdreport.me/  i predstavio nalaze i preporuke pod nazivom Neformalni rad: “Od izazova do rješenja”, sa posebnim naglaskom na preporukama za zapošljavanje mladih.


-Ana Rašović, koordinatorka nacionalnih projekata Međunarodne organizacije rada (ILO) u Crnoj Gori, i predstavila nalaze izvještaja „Tranzicija na tržište rada mladih žena i muškaraca u Crnoj Gori.“

 

Ovim događajem, Crna Gora je dala svoj doprinos globalnom Samitu za društvenu dobrobit, koji se po sedmi put zaredom održava u zemljama širom svijeta, s ciljem da Agendu 2030. i Ciljeve održivog razvoja približi lokalnim zajednicama, pogotovo studentima koji su se u velikom broju uključili u diskusiju na temu održivog razvoja po mjeri čovjeka. 
Tokom predavanja su takođe predstavljeni rezultati Nacionalnog izvještaja o razvoju po mjeri čovjeka za 2016. godinu: „Neformalni rad: Od izazova do rješenja.“