Događaji

ponedjeljak, 13. maj 2024.

XIV Međunarodna Berza preduzetničkih ideja

U ideje mladih ljudi na Berzi preduzetničkih ideja uloženo preko 30 000 eura

Juče je na Univerzitetu Donja Gorica po četrnaesti put održana Berza preduzetničkih ideja. Ovogodišnja Berza postavila je nove standarde u podršci i promociji inovativnih ideja mladih preduzetnika, čime je Univerzitet Donja Gorica još jednom potvrdio svoju ulogu kao lider u podsticanju preduzetničkog duha i inovacija u Crnoj Gori ali i širom svijeta.

Na Berzi preduzetničkih ideja, održanoj 9. maja 2024. godine, uloženo je preko 30.000 eura u najinovativnije ideje mladih preduzetnika. Ovaj iznos predstavlja rekordnu investiciju i jasan pokazatelj povjerenja kompanija i institucija u potencijal mladih preduzetnika.

Berza je okupila preko 20 najvećih crnogorskih kompanija, kao i predstavnike iz drugih zemalja regiona. Ukupno 11 najboljih ideja, od kojih su neke dolazile iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, ali i Italije, privukle su pažnju investitora i potencijalnih partnera svojom originalnošću, inovativnošću i potencijalom za rast i razvoj.

Ovogodišnja Berza preduzetničkih ideja nije samo promovisala inovacije i podstakla investicije, već je i stvorila platformu za razmjenu znanja, iskustava i ideja među mladim preduzetnicima, poslovnim liderima i stručnjacima iz različitih oblasti.

Ovogodišnje izdanje Berze organizovano je u okviru drugog Festivala preduzetništva u Crnoj Gori, najvećeg preduzetničkog događaja na nacionalnom nivou, a u okviru kojeg se organizuju i tradicionalne preduzetničke i istraživačko-inovativne inicijative poput projekta „Zaori dublje, proširi brazde“ i Nacionalnog takmičenja učeničkih kompanija u Crnoj Gori.

Najbolja ideja, koja je osvojila prvo mjesto na Nacionalnom takmičenju, imaće priliku da u julu putuje u Italiju na prestižno takmičenje GEN-E 2024, što predstavlja izvanrednu priliku za dalju  promociju njihove ideje na međunarodnom nivou. Učenička kompanija koja je osvojila drugo mjesto dobija priliku da učestvuje na takmičenju POPRI u Hrvatskoj, dok će trećeplasirani tim putovati na SYMORG takmičenje na Zlatibor u junu

Univerzitet Donja Gorica zahvaljuje svim učesnicima, partnerima, sponzorima i posjetiocima na podršci i doprinosu najboljoj Berzi preduzetničkih ideja do sada. Ovo je samo početak našeg zajedničkog puta ka izgradnji prosperitetne i inovativne budućnosti.