Događaji

petak, 11. mart 2016.

Završen prvi Case Study Show u Crnoj Gori

U petak 11. marta uspješno je završen prvi “Case Study Show” u Crnoj Gori, koji je održan na UDG. Svojim znanjem i kreativnšću su se, među 38 prijavljenih timova, posebno izdvojile tri pobjedničke grupe koje su osvojile vrijedne nagrade. Među njima su: prvoplasirani tim “Vizionari” (Aleksandra Jovanović, Stefan Bulatović, Radosav Razić), drugoplasirani tim “IVOS” (Anđela Radunović, Tomislav Turanjanin, Aleksandar Bajčeta,) i trećeplasirani tim “Solvers” (Nina Stanić, Dimitrije Kovačević, Irfan Zaimović). Na svečanom otvaranju govorili su: Rektor prof. dr Veselin Vukotić, ministar prosvjete g-din Predrag Boškovic i predstavnik NVO “Organizacije mladih Crne Gore” Božidar Vuković.


U post projektnom periodu će se održati brojne radionice koje će u osnovi biti kompatibilne sa prvim crnogorskim “Case Study Show”, čime ćemo na najefikasniji način skrenuti pažnju na značaj izučavanja studija slučaja u visoko obrazovnom sistemu, kao i na potrebu za dodatnim praktičnim obukama tokom procesa studiranja. Institucionalnu podršku su nam pružili: Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo održivog razvoja i turizma , Glavni Grad i Univerzitet Donja Gorica koji je ujedno bio i domaćin takmičenja.

”Imamo u planu da već iduće godine uzmemo učešće na međunarodnom takmičenju za riješavanje studija slučaja čime bismo predstavili naše najbolje takmičare i van granica Crne Gore. Usuđujem se reći da je Case Study Show 2016 upravo priprema za izazove koji nas očekuju u narednom periodu” izjavio je Božidar Vuković na otvaranju takmičenja.
Web stranica www.casestudyshow.me će i nakon takmičenja funkcionisati kao portal koji će u saradnji sa partnerima Projekta (Erste Banka, Crnogorski Telekom, Dukley, Porto Montenegro, Prelević advokatska kancelarija, Erns&Young, portal zaposli.me) permanento raditi u pravcu stručnog osposobljvanja aktivnih crnogorskih studenata i poboljšanju njihovih praktičnih sposobnosti.